Al Pícnic, no només la música es trasllada al parc, també l'ambient dels clubs surt de la foscor. "Hem vingut a jugar a cartes, a passar una bona estona i a escoltar bona música." Com el nom indica no hi falta el pica-pica per passar la tarda. Portar el blues al públic familiar és l'objectiu d'aquest Picnic des que va néixer fa vuit anys. RICARD CHAURE, codirector del Festival de Blues de Barcelona "Tenim nens petits i vam pensar que és difícil conjugar vida familiar amb música i concerts, i vam pensar que seria bona idea fer un concert per la tarda, que podies anar amb els nens, que podien començar a veure música en directe." El plat fort del programa ha estat Chino and the Big Bet, una de les bandes més destacades del blues fet a Barcelona, però més reconeguda, en canvi, fora d'aquí. CHINO, músic de Chino & The Big Bet "Hay gente con mucho nivel en Barcelona. Nosotros tenemos la suerte de tocar bastante por Europa, hacer giras, y en España casi nada." Una ocasió immillorable per deixar-se anar, encara que sigui darrere de l'escenari. "Bailarlo ahí delante del público parece que vamos a hacer un espectáculo cuando en realidad somos aficionados y no hacemos otra cosa que divertirnos. / A él le da más vergüenza que a mí."

Música a l’aire lliure, alguna cosa per picar i la companyia d’amics o de la família. És la recepta de la majoria d’assistents per gaudir del Pícnic de blues. Tres hores de concert amb tres bandes destacades del blues fet a Barcelona. El plat fort ha estat Chino & The Big Bet, que han presentat el seu últim disc, un homenatge al músic Willie Dixon. Han completat el cartell Mancuso, una jove banda sorgida de l’Escola Taller de Blues de Barcelona, i la Big Band amb alumnes del mateix centre.

Segons Ricard Chaure, codirector del Festival de Blues, el nivell dels artistes de Barcelona ha convertit la ciutat en una de les capitals europees del blues, “la Chicago d’Europa”. Chino, el líder de The Big Bet, explica, però, que ells tenen “la sort de tocar força per Europa, però a Espanya, res”. El següent Festival de Blues de Barcelona tindrà lloc del 2 al 12 de juliol.