PATRICIA GABANCHO, vicepresidenta de l'Ateneu Barcelonès "A Catalunya, els noms els arxivem massa de pressa, sempre estem consumint novetats i el TNC té la funció de recuperar aquesta història i per debatre-la, l'Ateneu ens permet anar més enllà i aprofundir-ho més."

El TNC ha presentat aquest dimarts ‘La nostra mort de cada dia’, que homenatja De Pedrolo i que es representarà a la Salla Tallers del 28 de maig al 31 del mateix mes; i ‘No obstant això, hi va haver un moment en què tot va ser possible’, escrita per Muñoz Pujol, i que es representarà els dies 3 i 4 de juny a la Sala Tallers del TNC.

Paral·lelament, l’Ateneu Barcelonès acull un cicle de conferències que se celebraran el 19 de maig i el 18 de juny i que serviran per traçar un mapa general del panorama teatral català durant el primer franquisme, on es parlarà sobre temes com l’exili, el teatre comercial i la censura. L’entitat també acollirà una exposició al vestíbul principal, que hi serà fins al 28 de juny, organitzada pel TNC i l’Institut del Teatre de la Diputació de Barcelona. En aquesta exposició, titulada “L’origen de l’oblit”, es relataran alguns episodis que serveixen per comprendre l’evolució de la història cultural catalana. A banda del cicle de conferències, l’Ateneu organitzarà, a més, un col·loqui i una taula rodona.