Els Tallers Oberts Barcelona donen l’oportunitat als ciutadans d’entrar a tallers que normalment estan tancats al públic. Són tallers de tot tipus: pintura, dibuix, ceràmica, escultura, joieria, fotografia i molts d’altres. L’organització ha facilitat un mapa on apareixen tots els tallers que hi participen, així el públic ha pogut fer una ruta pels carrers de Gràcia.

Els tallers solen ser locals, normalment compartits entre diversos artistes, però també hi ha casos, com l’aquarel·lista Ramon Soler Fornt, que fan art a casa seva. En Ramon, que és professor d’aquarel·la, valora molt positivament la iniciativa dels Tallers Oberts. “En tres dies han passat unes 200 persones a veure les meves obres, crec que és una bona manera de donar-nos a conèixer els artistes. També ha vingut gent interessada per les classes de pintura”, explica l’aquarel·lista envoltat de les seves obres, la majoria paisatges de Barcelona, molts d’ells de Gràcia.

La Yonat Vaks és una jove que comparteix taller amb quatre artistes més. Les seves obres, en què destaca la imatge del cos i especialment de la dona, han cridat l’atenció de molts visitants. Una de les més comentades és una imatge que ha brodat de la seva àvia: és la que es pot veure al capdamunt d’aquesta notícia. “Hem recorregut uns 10 tallers, però aquesta és l’obra que m’ha impressionat més, és increïble”, comenta l’Anna, una de les persones que estan gaudint de la jornada.

Hi ha tallers com Eva Ceràmica que solen obrir per fer classes a nens i adults per projectes puntuals. “Vénen molts estudiants que volen fer projectes amb ceràmica per les seves classes d’art, però també nens i adults que creen peces especials”, diu l’Eva. La ceramista està encantada amb els Tallers Oberts, perquè l’ajuden a obrir-se a nous públics, però creu que enguany s’hauria d’haver organitzat un altre cap de setmana, perquè “ha coincidit amb molts altres actes i festes que han fet que aquesta no lluïs tant”. Es refereix a la coincidència en dates amb els Tallers Oberts de Sarrià, La nit dels museus o la fira de comerç de Gran de Gràcia.

Els propers 22, 23 i 14 de maig els tallers del Poble-sec i Ciutat Vella obriran al públic dins de la iniciativa Tallers Oberts Barcelona, com ho han fet aquests darrers tres dies Gràcia i Sarrià.