La Jove Orquestra Nacional de Catalunya (JONC) ha iniciat aquest divendres la commemoració dels seus 25 anys amb un concert d’aniversari. L’espectacle, que destinarà els seus beneficis al projecte solidari Home, ha inclòs peces de Stravinsky, Bernstein, Toldrà i Britten. Es tracta d’un concert especial perquè l’han dirigit els que han estat els seus dos directors al llarg de la història.

Manel Valdivieso, director de la JONC, ha fet balanç dels 25 anys d’història de l’orquestra i ha dit que “el primer any de la JONC es van presentar poc més de 100 persones per fer les audicions, ara cada any en tenim vora 700” i que a més, el nivell ha pujat molt, ja que “l’orquestra de petits d’ara toca molt millor del que tocaven els grans quan vam començar”. Josep Pons, cofundador de la JONC, ha afegit que “actualment és un projecte indispensable per a qualsevol músic del nostre país” i que “prevèiem que seria una eina necessària, ara sabem que ho és.”

143 intèrprets formen aquesta orquestra, que va néixer amb l’objectiu de formar joves músics i impulsar la seva inserció en el món laboral. L’Helena Bas, membre de la JONC afirma que “la forma de treballar és com en una orquestra professional i és una gran oportunitat”.

La celebració d’aquest quart de segle s’acabarà a l’agost i portarà l’orquestra a actuar fora de les fronteres catalanes, concretament, a Alemanya.