El concert, que ha servit per tancar el 80è encontre de la Jove Orquestra Nacional de Catalunya (JONC), ha tingut un programa elaborat a mida pel director de la formació, Manuel Valdiveso. Al llarg del recital s’ha pogut sentir peces de Schönberg, Strauss, Dvorák i Schubert, una música que pretenia transmetre els espectadors diversos sentiments com esperança o ressorgiment. Tots ells relacionats amb la lluita que viuen les persones amb drogoaddiccions. Per això, aquest any el concert portava per títol: Hope!.

L’espectacle ha comptat també amb la participació de l’actor Enric Arquimbau, com a narrador, i amb Ulrike Haller, com a soprano solista. També hi ha participat un cor d’homes dirigir per Daniel Mestre. Tots hi han col·laborat, com la JONC, amb la intenció d’ajudar a recaptar fons per al Projecte Home. Els beneficis de les entrades han anat a parar a l’ONG, que una vegada més ha comptat amb la col·laboració de la societat que ha omplert L’Auditori. Més de 1.800 persones no s’han volgut perdre el concert.

Aquesta no és l’única activitat que els joves músics de la JONC han fet aquests dies en col·laboració amb Projecte Home. Durant l’última estada formativa, els músics han rebut la vista d’un grup d’adolescents i joves en tractament a l’ONG, que els han explicat la seva experiència personal. Una activitat, que les dues entitats han assegurat que ha estat plena d’emoció i vivències.