El premi internacional se l'ha endut el documental 'Searching for a Sugar Man'. Explica la història de Rodríguez, el Dylan hispà dels anys 60 que desapareix i, paral·lelament, se situa número u a les llistes de Sudàfrica. El nacional, s'ha quedat a casa, i ben a prop, per premiar un documental sobre La Sant Andreu Jazz Band. Com diu el títol: una pel·lícula sobre joves i música. L'artífex de l'experiment audiovisual, Ramon Tort , ha seguit la banda durant un any per explicar un tema universal. RAMON TORT, director del documental "Històries que realment que et facin deixar de filmar d'emoció, que et provoquin emoció mentre edites n'hi ha molt poques. I aquesta n'és una." JOAN CHAMORRO, director de la Sant Andreu Jazz Band "El que es plasma en el documental és molta alegria, crec jo. Que és el que jo busco quan ensenyo música, no? Que els nens entenguin que la música és un art que serveix per expressar sentiments. I un de molt important, sobretot en els nens petits, és l'alegria." Fa 10 anys, l'In-Edit va fusionar música i cinema i va crear un espai en terra de ningú. Una dècada després s'ha posicionat com un festival que ja forma part de la tardor cultural barcelonina. CRISTIAN PASCUAL, director de l'In-Edit "Nosaltres sempre diem que el Beefeeter In-Edit és un festival que mira el públic. evidentment tenim altres interessos industrials, volem potenciar que la gent faci documentals de música, volem potenciar la creativitat, però sempre ho hem fet mirant els nostres espectadors." Han après a escoltar el públic. I precisament el públic decidirà, demà, qui s'endú el premi.

El jurat del festival ha premiat el documental sobre la Sant Andreu Jazz Band que dirigeix Joan Chamorro, amb intèrprets com la jove promesa Andrea Motis o la petita trompetista Elsa (sis anys). La pel·lícula mostra el talent i l’aprenentatge d’aquests joves i la seva trobada amb els seus ídols americans, com Jesse Davis, Terell Stafford o Wycliffe Gordon.

El premi internacional és per al documental del director suec Malik Bendjelloul, que explica la història de Sixto Rodríguez, un cantautor nord-americà de la dècada dels 70 comparable a Bob Dylan, però que fins ara no havia gaudit de reconeixement. Rodríguez sí que va arribar a situar-se com a número u de les llistes d’èxits a Sudàfrica.

Dilluns se sabrà qui s’endú l’altre premi del festival, el que atorga el públic. Però demà mateix l’In-Edit donarà per acabada aquesta desena edició amb les darreres projeccions. En total, hauran estat 10 dies en què el documental musical ha pres diversos espais de la ciutat. Aquesta nit es lliuren els premis esmentats i també es projecta ‘In-edit: Get what you want’, el documental en què músics i directors expliquen els 10 anys de vida del festival.