Ple absolut al Saló del Manga per veure un dels cuiners més admirats del món, Ferran Adrià, que no s'ha volgut perdre la cita per parlar de gastronomia japonesa. I ho ha fet amb un dels pesos pesants del sector, Hiroyoshi Ishida, amb qui va treballar ara fa nou anys. Amb ell es va enamorar del Japó, país del qual avui ha actuat com a ambaixador de luxe. FERRAN ADRIÀ "Hay que ir a Japón, la gente cree que es muy caro y eso no es verdad, es el país donde se come mejor del mundo" I dit això, tocava posar-se a treballar. Adrià ha cedit els fogons al xef japonès i ha fet una classe magistral amb Albert Raurich, antic cap de cuina del Bulli. Mentre el menú anava agafant forma, hi ha hagut torn de preguntes. I en poca estona, plats a punt: sopa i boles de tofu. El primer a provar-les ha estat Ferran Adrià, i després tothom qui ho ha volgut... Satisfacció dels assistents, que avui han pres nota de la recepta. "Els productes no són complicats, era bo". I acabada la degustació, ha estat el moment d'immortalitzar la vetllada amb el mestre. "Aquesta intervenció de Ferran Adrià ha estat, sens dubte, el plat fort d'aquesta edició del Saló del Manga en què part del protagonisme s'ha cedit a la gastronoia japonesa" I de fet, enguany la Fira reserva un espai destacat per degustar alguns plats típics del Japó.

La 18a edició del Saló del Manga té la gastronomia japonesa com a protagonista. Per això, ha convidat dos dels grans mestres, el japonès Hiroyoshi Ishida del restaurant Mibu de Tòquio i el cuiner Ferran Adrià. Tots dos ja van treballar plegats ara fa nou anys. Un treball que recull el llibre manga ‘Mibu-El Bulli’ en què es relata la feina dels dos xefs. Avui han compartit fogons en una sessió de cuina en què s’ha acostat la gastronomia japonesa a tots els assistents, que han pogut degustar, entre d’altres, boles de tofu.

Ferran Adrià ha defensat la gastronomia japonesa com una de les millors del món. Ha explicat com ha marcat la seva trajectòria com a cuiner, destacant la qualitat dels ingredients japonesos i la feina “espiritual” dels xefs nipons.  Adrià ha compartit la sessió amb Albert Raurich, que va ser el cap de cuina d’El Bulli durant prop d’una dècada i és l’artífex del restaurant barceloní Dos palillos. Tots dos han participat en una lliçó magistral oberta a tot el públic.