XVIII Saló del Manga

La divuitena edició del Saló del Manga se celebra fins diumenge al recinte de la Fira de Barcelona, a Montjuïc. És el primer cop que s’ha optat per aquest emplaçament, més gran que La Farga de l’Hospitalet, on es feia fins ara i que, davant l’allau de fans del còmic japonès que cada any no falten a la cita, havia quedat petit.

20 anys de ‘Bola de drac’ a Catalunya

Aquesta edició coincideix amb els 20 anys de l’edició del manga ‘Bola de drac’ a Catalunya. Per commemorar-ho, a més del rècord Guinness de disfresses de la sèrie, el saló acull una exposició que repassa el fenomen de la “songokumania”. S’hi poden trobar totes les edicions del còmic, marxandatge i videojocs.

La sèrie de la teva vida

Els dobladors de dos dels protagonistes principals de la sèrie de ‘Bola de drac’, Marc Zanni i Joan Sanz, presenten en aquesta edició del Saló del Còmic el llibre titulat ‘La sèrie de la teva vida’. Hi expliquen com es va doblar la sèrie i anècdotes de les gravacions. Els dos actors signaran llibres als fans els quatre dies que dura el saló.

Taller de cuina

Una altra de les novetats d’aquest any són els tallers de cuina japonesa. Dissabte a la tarda, els cuiners Ferran Adrià i Hiroyoshi Ishida faran una classe magistral de cuina mediterrània i japonesa. Durant el cap de setmana, també hi passaran a fer demostracions altres reconeguts xefs japonesos de Barcelona.

Concurs de karaoke

L’habitual concurs de karaoke del saló té enguany una novetat. S’ha realitzat un càsting en línia per escollir els seleccionats per a la gran final que tindrà lloc al saló la tarda de dijous.