La festa el pa amb vi i sucre fou impulsada per Ramon Bou i Espinosa, historiador local i impulsor del moviment associatiu del barri, especialment al Casino de l’Aliança. La primera es va fer el 25 d’octubre de 1967. La segona, el 1973, va ser la més multitudinària, amb una taula de 240 metres i la participació de 4.000 veïns. La tercera edició estava prevista per al 22 de maig de 1977 i, després de ser prohibida pel govern civil, finalment es va poder fer al setembre d’aquell any.

Coincidint amb l’exposició ‘El convit’ de l’artista del menjar Antoni Miralda i la fundació Food Cultura a Can Felipa, el col·lectiu Nyam Nyam ha volgut recuperar aquesta festa amb el mateix esperit. És per això que, tal com feia 30 anys enrere, els materials i aliments han estat cedits pels comerciants del barri. El pa era dels forns Cal Mingo, Santanach i El Surtidor; el vi l’han posat el Vinyet, La Pubilla del Taulat, La bodega, D Vi i Cuvée 3000; tot plegat amb el sucre de l’orxateria El Tio Che i la pastisseria Triomf, els porrons de la ferreteria Llull i les estovalles produïdes per l’estudi de disseny Woouf!