GALA PIN, Plataforma Defensem el Port Vell "Nosaltres no estaríem en contra que es faci la seu del museu, del que sí que estem en contra és que es duguin a terme projectes sense tenir en compte l'opinió dels veïns de Barcelona i, en general, de tota la gent. No hem d'oblidar que quan parlem de terrenys de l'Autoritat Portuària, parlem de terrenys de domini públic, no són seus; llavors, han de tenir en compte l'opinió dels veïns."

Una de les integrants de la Plataforma Defensem el Port Vell, Gala Pin, ha explicat a BTV que és difícil tenir una opinió sobre el procés, que, afirma, ha estat opac perquè se n’han assabentat a última hora. Gala Pin ha declarat que “no tenim informació ni dels diners que costarà, ni de com es portarà a terme, ni del retorn que tindrà per a la ciutat, ni per al barri”.

Els veïns denuncien que no en tenien més informació fins ara, a banda que es volia obrir una franquícia de l’Hermitage i que, de sobte, s’han assabentat que les negociacions estan obertes des de 2011. Gala Pin afirma que, tot i que les associacions veïnals de la zona han mostrat interès per saber què es farà en aquests terrenys, ningú no els n’ha informat.

“L’Autoritat Portuària, com sempre, amaga informació i l’Ajuntament juga amb això”, ha afirmat la portaveu veïnal. Segons Gala Pin, els edificis de què es faria ús per instal·lar-hi l’Hermitage són patrimonials en la mesura que reflecteixen una forma de fer i una cultura marítima, i ha recordat que el veïnat seguirà de prop les reformes que es volen fer a la zona: tant la del museu com la de la nova bocana del Port Vell.