Als assistents els han posat el punt de pols vermella al front anomenat “bindi” i els han regalat un fil vermell protector, el “kalava”, per posar a la nina. També podien fer-se tatuatges amb hena. Abans d’entrar al CAT per presenciar la cerimònia del Pooja a la deesa Laksmi, els visitants han pogut tastar els productes més típics de la gastronomia hindú.

En Sagar Trivedi, l’organitzador d’aquesta cerimònia prèvia a l’espectacle, ha explicat que aquesta tradició perdura des de fa 5.000 anys. Laksmi és la deesa del diner i la prosperitat, i se li porten ofrenes que poden ser fruites, flors o espelmes. En aquesta cerimònia, un grup d’hindús ha cantat mentre es feien les ofrenes davant d’una imatge de Laksmi.

L’encesa de les espelmes simbolitza el coneixement que dóna la pau interior en oposició a la ignorància. Després de la cerimònia ha començat l’espectacle musical, en què han participat artistes hindús com  Bikramjit Lally Powarm, Shreyashee Nad, Dev Kalandara, Patricia Salgado i Dandiya, davant d’una sala plena a vessar.

La celebració del Diwali dura cinc dies. Avui ha estat el darrer, que és el més especial perquè és el primer del nou any. L’associació Orientalia, que presideix la Fátima Sounssi, ha organitzat aquest acte al CAT de Gràcia, que ha atret molts curiosos. Sounssi s’ha mostrat molt satisfeta de la quantitat de gent que ha volgut conèixer de primera mà la festivitat més important de l’Índia.