Site icon betevé

Albert Guinovart estrena una obra a les vespres de la Catedral de Barcelona

El cor Francesc Valls recupera la música polifònica a les vespres de la Catedral de Barcelona

Aquest diumenge d’Advent a la Catedral de Barcelona ha sonat per primera vegada ‘Dixit Dominus’ d’Albert Guinovart. Els encarregats d’estrenar-la han estat els 10 cantaires del cor Francesc Valls, que van demanar a Guinovart que compongués l’obra. De fet, comença a ser una tradició. L’any passat ja van fer l’encàrrec a Carles Prat per tal d’incloure música contemporània i consolidar un repertori del segle XX i XXI.

L’estrena no ha tingut lloc en un concert típic. Ho han fet durant les vespres que se celebren cada dia a la Catedral. Un acte litúrgic sense sermó, que aquest diumenge ha incorporat música a cappella, una tradició que s’ha perdut a la nostra ciutat, encara que a països com Anglaterra o França continuen de plena vigència. Ara el cor Francesc Valls l’ha volguda recuperar sota la batuta del director Pere Lluís Biosca.

La novetat d’aquesta ocasió és que s’ha pogut sentir per primera vegada aquesta composició religiosa del compositor barceloní, Albert Guinovart. No és casual que el cor Francesc Valls aposti per recuperar aquesta tradició amb l’ajuda d’Albert Guinovart, ja que un dels seus principals objectius és fomentar les noves composicions religioses.

Aquest acte litúrgic, que té lloc cada dia a les 20 h, té lloc al cor de la Catedral.