L’OBC actua tres dies a L’Auditori amb el guitarrista Juan Manuel Cañizares, de qui s’estrena ‘Concierto mediterréneo a la memoria de Joaquín Rodrigo’. El programa es completa amb obra d’Enric Granados i Manuel de Falla.

Juan Manuel Cañizares va posar la seva guitarra al servei de Paco de Lucía durant 10 anys. També ho va fer amb el Último de la Fila i molts d’altres. Acompanyant Paco de Lucía era habitual veure’l assajar el ‘Concierto de Aranjuez’, de Joaquín Rodrigo. El somni d’interpretar-lo es va convertir en realitat el 2011, quan la Filharmònica de Berlín el va requerir per fer-ho. Això li va obrir les portes a col·laborar amb altres orquestres, raó per la qual, quan l’OBC (Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya) va demanar-li que escrigués un concert per a guitarra i orquestra va pensar que havia de ser un homenatge al mestre Rodrigo.

Concert Mediterrani

Així va néixer  ‘Concierto Mediterráneo a la memoria de Joaquin Rodrigo’, un concert amb tres moviments i una cadència per a guitarra en solitari que Cañizares i l’OBC interpreten el 30 de novembre i l’1 i el 2 de desembre a la sala Pau Casals de L’Auditori. Després del primer concert, el sabadellenc ha fet donació al Museu de la Música —amb seu a L’Auditori—, d’una de les seves guitarres Cañizares-Maestro. Es tracta d’uns instruments artesans, fabricats pel luthier Vicente Carrillova. La primera guitarra que li va fer a Cañizares havia de servir precisament per tocar el ‘Concierto de Aaranjuez’ a Berlín, i és un instrument híbrid entre la guitarra flamenca i la clàssica.