Tenor Viñas segona prova 2022

El prestigiós concurs de cant Tenor Viñas està a punt de fer 60 anys. Enguany celebra l’edició número 59 i la participació ha estat de rècord: 600 cantants s’han presentat al concurs provinents de 61 països, una xifra que només es va superar lleugerament l’any 2015 i que suposa una important fita en temps de pandèmia (l’any passat van ser 477). Aquestes xifres avalen que s’ha consolidat com a referent mundial en el món de l’òpera i com una oportunitat per als joves intèrprets amb més talent de tot el món. Corea del Sud, Nova York, Londres, Milà, Berlín, Madrid, Moscou o Pequín són algunes de les procedències de les participants.

La final serà el dia 28 de gener al Gran Teatre del Liceu

La segona prova del concurs té lloc aquest diumenge i dilluns, 23 i 24 de gener, al Conservatori Superior de Música del Liceu, on també es farà la semifinal els dies 25 i 26. La final serà el 28 de gener al Gran Teatre del Liceu. Després d’un concert davant de públic en què actuaran els finalistes, el jurat farà la deliberació i comunicarà el veredicte. Els guanyadors tornaran al mateix escenari el diumenge 30 per a un concert especial en què es lliuraran els guardons. A més, els quatre premiats principals participaran en el concert dels artistes guardonats a la 59 edició del Concurs Tenor Viñas, que tindrà lloc al Teatro Real de Madrid el 19 de juny del 2022. L’any passat, l’espanyola Carmen Artaza va guanyar el primer premi.

El concurs estrena categoria

Amb l’objectiu de trobar l’intèrpret més complet, el Tenor Viñas té ja una nova categoria, que se suma a les existents. És Òpera-oratori-lead. El concurs segueix l’exemple de la soprano Victòria dels Àngeles, que va guanyar el Concurs de Ginebra l’any 1947 en aquestes especialitats.