El Gremi de Llibreters denuncia que alguns establiments comercials han aplicat descomptes del 10 % en la venda de llibres durant aquest 23 d’abril, com es fa habitualment per Sant Jordi. Aquesta pràctica la presidenta del gremi, Maria Carme Ferrer, l’ha qualificat d’“il·legal” durant una entrevista a betevé.

Ferrer ha recordat que “avui no és el Dia del Llibre, l’hem traslladat al 23 de juliol“, per la qual cosa “no es pot fer el 10 % de descompte”. I ha assegurat que li “sap greu que algú hagi aprofitat per fer un descompte il·legal, sabent que les llibreries estan tancades“. La presidenta del gremi ha afirmat que “ens consta que en alguns llocs s’ha fet”, sense donar-ne més detalls.

De fet, la representant dels llibreters també ha dit que no veu “una mala idea” la proposta d’alguns membres del sector d’eliminar aquest 10 % de descompte, habitual per Sant Jordi. “N’hem de parlar en assemblea”, ha explicat Ferrer, “estem en un any difícil i es guanya molt poc amb els llibres”.

Pel que fa als dubtes sobre si serà possible celebrar el Dia del Llibre el 23 de juliol, “veurem què passa”, ha puntualitzat la presidenta del gremi. Ferrer assegura que “de moment” pensen en aquesta data, però que “si no pot ser, ja en buscarem una altra”. En aquest sentit, ha reconegut que “qui mana són les autoritats sanitàries”.

Un Sant Jordi “trist”

La presidenta del Gremi de Llibreters ha qualificat aquest 23 d’abril com “un Sant Jordi trist”. Maria Carme Ferrer, però, també ha volgut donar gràcies “a tots els nostres clients pel suport que ens estant donant”. Segons ha explicat, els llibreters han rebut “trucades d’ànim, dient que, quan obrim, vindran a comprar llibres”.

Alguns dels clients, de fet, ja han fet comandes per endavant. Diuen que “les vindran a buscar quan obrim”, ha explicat Ferrer, “per donar-nos suport”. També s’han fet vendes en línia per entregar aquest Sant Jordi, però ha estat “una part molt i molt petita” de la venda habitual, segons la presidenta del gremi, que ha sentenciat que “no té res a veure” amb un Sant Jordi convencional.