festes majors juliol 2022 barcelona
Imatge: Paula Jaume

Després de l’esclat de festes majors al juny, amb 25 barris de celebració, Barcelona encara un mes de juliol menys potent però amb una desena de festes que tornen als carrers després de dos anys amb restriccions per la covid. El Carmel és un dels barris que recupera la seva festivitat local i és un dels quatre territoris que engeguen les activitats el dia 1. Consulta al mapa les dates i el programa de les 11 festes majors que es fan al juliol a Barcelona.

Com ja passava al juny, Horta-Guinardó és el districte que acull més celebracions al juliol, seguit de Nou Barris i Ciutat Vella, amb dues festes a cadascun. La desena de celebracions no només es fan als barris, sinó que hi ha barriades que en tenen una de pròpia. És el cas de la Festa Major de la Font del Gos, organitzada per l’associació de veïns d’aquesta zona de prop de 400 habitants a tocar de Collserola.

El retorn de les festes de gran format

La Festa Major del Casc Antic, que se celebra al barri de Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera, retorna amb dos caps de setmana de propostes després de dos anys en un format reduït a causa de la pandèmia. El Carmel i el Poble-sec també tornen a tenir una festa de gran format que s’allarga 10 dies. Un altra recuperació important la trobem a la Vila Olímpica. Després de dos anys d’espera, la cantada d’havaneres del Bogatell torna a donar el tret de sortida a aquesta festa major.

Festes Majors a Barcelona tot l’any

Consulta al mapa el calendari de les més de 70 festes majors de la ciutat

Quines festes majors hi ha a Barcelona al juliol?

 • Festa Major del Rectoret: 1 i 2 de juliol.
 • Festa Major de la Font del Gos: de l’1 al 3 de juliol.
 • Festa Major de Torre Baró: de l’1 al 3 de juliol.
 • Festa Major de la Vila Olímpica: de l’1 al 3 de juliol.
 • Festa Major del Casc Antic: fins al 3 de juliol.
 • Festa Major del Camp d’en Grassot i Gràcia Nova: fins al 3 de juliol.
 • Festa Major del Carmel: de l’1 al 10 de juliol.
 • Festa Major del Poble-sec: del 14 al 24 de juliol.
 • Festa Major del Raval: del 14 al 17 de juliol.
 • Festa Major de Vallbona: del 15 al 17 de juliol.
 • Festa Major de la Clota: del 22 al 24 de juliol.

L’avantsala de les festes d’agost

Després d’aquest juliol, entraran en escena les festes d’agost. Es tracta d’algunes de les més concorregudes a la ciutat com les Festes de Gràcia, del 15 al 21 d’agost, i la Festa Major de Sants, del 20 al 28 d’agost. La fundació de les festes gracienques ja ha anunciat que mantindrà el tradicional Concurs de Carrers Guarnits, després que alguns organitzadors volguessin portar a debat aquesta qüestió.

Durant el mes d’agost, també hi ha les Festes de Sant Roc a la plaça Nova i la Festa Major de Vallvidrera.