torre rellotge gracia

Aquest estiu ja se’n va fer un primer tastet, quan durant les festes de Gràcia es va obrir al públic la torre del Rellotge. Ara, a partir d’aquesta setmana, aquestes visites es recuperen amb la idea que es puguin fer de manera regular cada setmana: els dimecres, a les 18 h, i els dissabtes i diumenges alterns, a les 11 h.

Les visites són en grups reduïts de cinc persones, per garantir la conservació patrimonial de la torre, construïda el 1864, quan Gràcia era un municipi independent. De fet, és un emblema per al barri, des que va esdevenir un símbol el 1870, durant la revolta de les Quintes, quan durant cinc dies seguits va sonar a favor dels revoltats.

Per festes de Gràcia ja es va poder visitar

Durant la Festa Major de Gràcia la van visitar un total de 500 persones. Es va poder obrir, després de molts anys sense que fos visitable (antigament s’hi havien fet visites guiades un cop al mes), gràcies a petits treballs d’adequació per garantir-ne la seguretat.

La torre del Rellotge, que està ubicada al mig de la plaça de la Vila i davant mateix de la seu del districte, fa un total de 33 metres d’altura i ofereix vistes privilegiades de la Vila de Gràcia.

vistes torre rellotge gracia

S’està treballant en un sistema de reserva telemàtic

Les visites estan gestionades pel Taller d’Història de Gràcia, amb qui cal concertar cita a través d’un correu a tallerhistoriagracia@gmail.com. L’entitat, però, està treballant en un sistema de reserva i venda d’entrades telemàtic que entrarà en funcionament properament.

El Taller d’Història de Gràcia també gestiona les visites a la Finca Sansalvador, al refugi de la plaça del Diamant i estan treballant amb el districte per obrir visites concertades al refugi antiaeri de la plaça de la Revolució, que està pendent d’obres d’adequació.