El refugi antiaeri de la Guerra Civil de la plaça del Diamant torna a oferir visites guiades. L’equipament ha estat tancat des de mitjans de març i, ara, s’ha adaptat a les mesures sanitàries per tornar a rebre visitants.

Visites cada diumenge al matí

Es pot visitar el refugi 232 els diumenges al matí a les 11 h amb cita prèvia i un cost de tres euros. Les inscripcions s’han de fer a través del correu electrònic tallerhistoriagracia@gmail.com amb noms i telèfon per poder contactar-hi si hi hagués algun contagi. La instal·lació disposa d’altres mesures sanitàries com un punt amb gel hidroalcohòlic i la desinfecció de les baranes després de cada visita.

Només una aturada durant la visita

També s’hi ha reduït l’aforament, tot i que els grups no acostumen a ser de més de 20 persones. “A baix fèiem dues aturades i ara només en fem una en un lloc on hi ha una capacitat de 90 persones”, explica Josep Maria Contel, director del refugi antiaeri de la plaça del Diamant i de la finca Sansalvador.

La finca Sansalvador també reobre

La finca Sansalvador, de Josep Maria Jujol, al barri del Coll, també reobrirà aquest cap de setmana. Aquest edifici modernista es pot visitar el segon i el quart dissabtes de cada mes. El refugi antiaeri i la finca de Jujol, els dos equipaments gestionats pel Taller d’Història de Gràcia, tornaran a obrir després de mesos tancats i esperen atreure molts barcelonins amb ganes de conèixer la història de la ciutat.

Descobrir la història de la ciutat

Al refugi de la plaça del Diamant fa anys que s’organitzen visites guiades per donar a conèixer-ne la història. Aquest espai va ser un dels refugis més grans del més d’un miler que es van construir a la ciutat. S’hi podien refugiar 200 persones a 12 metres sota terra per protegir-se de les bombes. Ara, ja es pot tornar a descobrir l’entramat de túnels que el formen i que van construir els mateixos veïns.