600 veus de 10 cors del territori català han participat en el Gospelfest, el concert de gospel més gran que s’ha fet a Catalunya, amb 3.050 entrades exhaurides. La recaptació, uns 40.000 euros, anirà a parar al programa Sense llar i habitatge, de Càritas Diocesana de Barcelona.

La idea del Gospelfest va sorgir d’una de les cantaires, Mercè Nogué, just després dels atemptats del 2017 a Barcelona. Llavors va pensar que es podia fer alguna cosa per aquells que pateixen des del gospel.  El Gospelfest ha aplegat 600 cantants: 10 cors sencers (Cor Carlit, Cor Jove Orfeó Sarrià, Donant la nota, Gospel Artmusic, Gospel l’Aliança, Gospel 4 Cors, Harmònics, Messengers Gospel College, Tam Tam Gospel i The Gospel Viu Choir) a més d’ intèrprets d’altres cinc agrupacions de gospel.

600 cantaires

En la direcció s’han alternat quatre directors amb prestigi en el gènere: Jordi Cardona, Ramon Escalé, Anna Roqué i Moisès Sala. Inicialment es va pensar en un concert amb 1.000 cantaires, però l’aforament del recinte i la seguretat van aconsellar de reduir la xifra a 600. El concert suposa, de totes maneres, un rècord, perquè mai no se n’havia fet un de gospel d’aquesta grandària. Podria convertir-se en una cita anual segons la resposta del públic.