La continuïtat del Cinema Maldà, el cinema amb una pantalla més antic de Barcelona, està en perill. La baixada d’espectadors experimentada aquest any i el passat, i que ha estat provocada entre d’altres per l’atemptat de la Rambla i unes obres a l’edifici que ocupen, han portat aquest negoci, ubicat a les Galeries Maldà, al límit.

Tarifa plana per fer front als deutes acumulats

Han acumulat deutes que si no els paguen els obligaran a tancar. Per evitar això necessiten nous socis que els aportin liquiditat. Per 100 € a l’any, el soci pot anar al cinema cada dia i pot veure fins a cinc pel·lícules en versió original, una tarifa plana en tota regla. Els que no siguin socis tenen la mateixa oportunitat de veure cinema, però a un preu reduït de cinc euros de dilluns a dijous i de set euros divendres i el cap de setmana.

El cinema més antic

El Cinema Maldà, al cor del barri Gòtic, és el més antic amb una pantalla de Barcelona. Arribarà als 73 anys de vida el 4 de desembre. És l’únic cinema que queda al barri i corre el risc d’haver de tancar.

En Xavier Escrivà, l’actual programador del cinema, explica: “Hem passat dos anys terribles. L’any passat amb el tema de l’atemptat, que a partir de mitjans d’agost van caure els espectadors, vam fer 50 persones en 15 dies; hi havia dies que fèiem dues persones”.

El Cinema Maldà, en perill pels deutes

En Xavier afegeix que quan semblava que la situació s’havia reconduït, un altre factor va provocar que baixessin els espectadors. “Les obres de l’hostal de luxe que han posat aquí dalt, que van començar el 31 de maig i no han acabat fins al 31 de setembre, ja ens han acabat de matar, perquè esclar, la gent creia que estava tancat”.

Un 60 % menys de taquilla

Aquesta situació ha provocat que es reduís un 60 % la recaptació de la taquilla respecte a l’any passat i ha generat un deute amb distribuïdores i amb els propietaris del local. Per fer front a aquests pagaments, han engegat aquesta campanya per buscar socis que vagin al cine amb tarifa plana.

El Cinema Maldà ofereix aquest carnet des del 2014. Però els responsables asseguren que si de cara al 2019 no aconsegueixen 250 socis nous hauran d’abaixar la persiana.