google news catala

El català a Google guanya presència: des de principis d’octubre ja és una realitat la versió de Google News en català. Fins ara, aquest cercador automatitzat de notícies (que va tornar a Espanya el 2021) estava configurat en diversos idiomes, com el castellà o l’anglès, i gairebé no apareixien continguts redactats en català perquè no hi havia l’opció de rebre o consultar continguts exclusivament en aquesta llengua. Però aquest octubre això ja és possible.

google news beteve

Configura Google News en català

Si vols consultar continguts exclusivament en català però Google News no te’ls ofereix, has de fer un canvi dels ajustaments del teu compte. Si ho fas a l’app, al telèfon mòbil:

  • Entra a l’app de Google News.
  • Clica a la fotografia del teu usuari (a la part superior dreta de la pantalla).
  • Clica a “Ajustaments de News“.
  • Allà on diu “Idiomes i regions que t’interessen“, pots seleccionar “Català (Espanya)“. Si tenies per defecte un altre idioma o regió, el català se t’establirà com a opció secundària. Si vols que sigui la principal, clica als tres punts de la dreta i selecciona “Escollir com a principal“.

Si ho fas a l’ordinador:

  • Entra a la pàgina de Google News
  • Clica a la icona de la femella, a part superior dreta de la pantalla (“Configuració“).
  • Clica a “Idioma i regió” i selecciona “Català (Espanya)

D’aquesta manera, Google News t’oferirà continguts en català.

Les últimes notícies de betevé, a Google News

Google News t’ofereix notícies de top tipus: des d’articles destacats (amb continguts recents, d’Espanya, Internacional, negocis, entreteniment, esports…) fins a articles sobre la zona geogràfica on resideixes, com Barcelona. També hi ha continguts seleccionats per Google específicament per a tu, en funció de les teves cerques, interessos i gustos.

També tens l’opció de seguir un o diversos mitjans de comunicació concrets. Per exemple, pots buscar betevé al cercador, anar al seu perfil i clicar a l’estrella de la dreta. D’aquesta manera, t’apareixeran amb més assiduïtat continguts publicats per betevé i podràs conèixer l’última hora de tot el que passa a la ciutat i als seus barris. Fins i tot pots navegar per les seccions de la pàgina web.