Com es viu un embaràs? La pregunta sovint es contesta carregada de positivisme en públic, però en la intimitat no sempre és així. Per plasmar les diferents realitats que viuen les seves protagonistes, Farmamundi ha dut a terme un projecte en què les emocions han acabat adquirint forma d’exposició. Més enllà de ser mares, les dones també han passat a ser artistes. Aquesta forma de viure aquest període vital és avalada pel mateix cos sanitari. A parer de la responsable de l’ICS, Cristina Martínez, la metodologia utilitzada ha ajudat les dones a “tenir cura a través de l’expressió de les seves emocions i dels seus sentiments”.

De fet, al llarg dels 15 mesos que ha durat la teràpia les dones, més enllà d’estar acompanyades pels doctors, també han rebut el suport dels professionals de l’ONG, especialistes que alhora han agraït la implicació de les voluntàries: “El projecte requeria una participació i una implicació que no era fàcil amb les dones que es troben en aquest procés, perquè al final o acaben de parir i estan en una altra realitat, o són mares i estan dins d’un rodatge de vida que tampoc no els permet tenir gaire temps”, ha emfatitzat la coordinadora tècnica de Farmamundi, Rocío Vilchez.

En aquest sentit, però, s’ha de destacar que algunes de les mares participants han sabut esprémer al màxim la seva participació en el programa. Aquest és el cas d’Abida Bashir, qui ha confessat que des que es va assabentar que estava embarassada es va sentir “molt sola i molt incòmoda”, una situació que la va empènyer a apuntar-se a la teràpia de l’ONG i de la qual ara no es vol separar “per millorar coses”, o per “si puc servir d’alguna cosa”. Com per exemple? Donar suport a persones migrants que desconeixen la llengua. Per ara, les seves creacions començaran a visitar desenes de centres d’atenció primària de la ciutat.