El projecte 1dia 1foto es va gestar a finals de 2013 amb la idea de copsar la vida quotidiana de Catalunya en un any tan assenyalat com el 2014, amb la commemoració del Tricentenari de 1714 i amb la convocatòria d’una consulta sobre l’autodeterminació.

31 fotoperiodistes que treballen en diversos mitjans, com ‘El Mundo Deportivo’, ‘El Periódico’ o l’agència EFE, i “freelances” s’han repartit els 365 dies de l’any. Cadascun ha de plasmar un dia concret dels 12 mesos de l’any. Per exemple, Carles Ribas fotografia els dies 12 de cada mes mentre que Agustí Carbonell ho fa cada dia 26.

A més, una dotzena d’escriptors i pensadors acompanyaran les imatges amb un text per a cada mes de l’any. Així, l’escriptor Sergi Pàmies ha recollit tot el que va donar de si el mes de març, l’escriptora Najat El Hachmi s’ha encarregat del mes de juliol, l’escriptor Albert Sánchez Piñol ha escrit sobre el setembre, el filòsof Josep Ramoneda ja deu pensar com definirà el mes de novembre i, per últim, el periodista Jordi Évole redactarà el text del desembre.

L’exposició 1dia 1foto es podrà veure a l’Arts Santa Mònica entre l’1 de gener i el 12 d’abril de 2015.