Els actors Oriol Vila i Raquel Salvador, de 36 anys, són els creadors i protagonistes de ‘Nico & Sunset‘. Tots dos són parella i fa anys van crear un grup de música, amagant la seva identitat darrere d’un rus anomenat Nicolai i una francesa anomenada Suzette. Van començar a gravar vídeos promocionals dels concerts que programaven, amb molt d’èxit entre amics i coneguts. Va ser llavors quan l’Oriol i la Raquel van decidir continuar rodant i convertir el material en una sèrie. S’han gravat un total de 20 capítols que tenen una durada aproximada d’uns cinc minuts, tot i que n’hi ha alguns que duren una mica més. “El projecte ha estat molt fàcil perquè hem trobat molts suports”, ha afirmat Oriol Vila.

La websèrie, rodada íntegrament amb dispositius mòbils, té un cost de producció molt baix i s’ha dissenyat perquè sigui consumida a través del web www.nicoandsunset.com. Es tracta d’un format en auge, de curta durada, que ha vist l’èxit amb audiovisuals com ‘Les coses grans‘, dirigit per l’actor Roger Coma. La sèrie està rodada majoritàriament a Barcelona, sobretot al barri de Gràcia, que és on viuen els creadors del projecte i també on es troba el pis de la parella. Allà és on s’han rodat algunes de les escenes més íntimes. Tot i això, els protagonistes han aprofitat viatges que han fet, per exemple a París, per filmar alguna seqüència de la pel·lícula.

Amor i humor a la ciutat

L’argument narra la història d’amor entre Nicolai Sergueièvitx, que vol muntar un grup de música, i Suzette Suavet Miller, que vol tenir fills. El guió entrellaça aquesta història amb tocs d’humor absurd i apunts romàntics.

Produïda per l’actor i periodista Roger de Gràcia, la segona temporada compta amb la col·laboració d’actors com Jordi Boixaderas, Aina Clotet, Òscar Dalmau, Àlex Monner, Irene Montalà o Mario Gas.