El Born Centre Cultural seguirà amb les dues exposicions actuals, la permanent “Barcelona 1700. De les pedres a les persones”, i també amb la temporal “Fins a aconseguir-ho. El setge de 1714”. Aquesta segona, vist l’èxit, es convertirà en una mostra permanent en un futur, sota el nom d'”Espai 1714″.

Els grups escolars han estat un dels segments de la població que ha mantingut el bon ritme de visites: prop de 20.000 alumnes han passat per El Born CC aquest primer any, un 22% dels quals són de centres de la ciutat, mentre que un 34%, de la resta de la província de Barcelona. El districte de Sant Martí és el que n’ha portat més (25%), mentre que els alumnes d’escoles de Ciutat Vella (3%) són els que menys hi han anat. Des que es va inaugurar el recinte ja hi han passat més de dos milions de visitants, amb un mes d’octubre de 2013 en què es van batre els rècords de xifres amb 192.027 persones. A les xarxes socials, El Born CC ha aconseguit 7.265 seguidors al Twitter, i 3.848 m’agrades al Facebook.

El que es veurà al 2015

Properament s’ampliaran els continguts sobre el jaciment arqueològic, i de cara a l’any que ve es presentarà una nova aplicació en tres dimensions sobre el Born, molt semblant a l’aplicació de Barcino. Es publicarà també un nou volum de la col·lecció “Barcelona 1700” i s’iniciaran dues noves col·leccions, una que difondrà el passat més recent de l’equipament com a mercat majorista, i una de contes infantils anomenada ‘El Bornet’, amb la participació d’escriptors reconeguts.

A El Born CC s’hi celebrarà la II Barcelona Novel·la Històrica i la segona edició del Premi Born. També hi haurà més música, art i creació amb el cicle Born de Cançons, i una programació especial per Nadal, Santa Eulàlia i Carnaval, la nit dels Museus, l’estiu al Born i l’11 de setembre.