El Ministeri de Cultura ha concedit el Premi Nacional de Teatre a l’actriu barcelonina Julieta Serrano. El jurat li ha atorgat el guardó —dotat amb 30.000 euros— pel seu paper a ‘Ricard III’, del TNC, i ‘Dentro de la tierra’, del Centre Dramàtic Nacional de Madrid.

L’actriu, en declaracions a l’agència EFE, ha explicat que el guardó li serveix d’estímul en un moment en què ja li rondava pel cap anar-se’n “a caseta i a passejar”. De fet, Serrano ja fa 61 anys que va iniciar la seva carrera.

El jurat ha decidit atorgar-li el premi en considerar-la un “exemple de vocació sostinguda en més de 60 anys de professió, marcada per l’incansable recerca artística i intel·lectual, el compromís i la seva generositat a la feina, la seva proximitat i el seu incalculable talent interpretatiu”.

Al llarg de la seva carrera, Serrano ha interpretat desenes de personatges ja sigui en el cinema, el teatre o la televisió. Ha treballat, entre d’altres, amb Ventura Pons i Pedro Almodóvar. De fet, tot just acaba de rodar l’última pel·lícula del director de Ciudad Real, ‘Dolor y gloria’. Ha rebut nombroses distincions, com el Premi Margarida Xirgu, el Gaudí d’Honor o la Bizagna de Plata.

Serrano és especialment estimada al barri que la va veure créixer, el Poble-sec, on, des del 2013, té una placa commemorativa en el seu honor, concretament a l’edifici on va passar bona part de la joventut, el número 139 del carrer Nou de la Rambla.