La Mercè d’enguany ha tancat un programa d’activitats ben farcit, amb un dels moments àlgids aquesta tarda: la cavalcada, que enguany ha servit a la vegada per celebrar els 25 anys de la Tarasca de Barcelona. És un dels components de les cucaferes que nodreixen el bestiari festiu que participa en aquesta cercavila. Aquest dilluns hi han desfilat cucaferes de 48 colles, vingudes de Cervera, Reus, Montblanc, Tortosa, València i Tarascó, a França; així com les parelles de gegants de cada barri de la ciutat, entre d’altres. El to reivindicatiu del sobiranisme, que ja va marcar el Toc d’inici, s’ha tornat a deixar veure, aquesta vegada amb els llaços grocs que duen els Gegants del Guinardó.

El recorregut de la cavalcada d’aquest dilluns ha sortit del carrer de Gravina, cantonada amb el de Pelai, ha baixat fins a la plaça de Catalunya, ha seguit pel carril ascendent de la Rambla i ha tombat a l’esquerra pel carrer de Ferran per acabar a la plaça de Sant Jaume, un indret que al matí ha estat el rovell de l’ou de la festa amb la diada de colles locals.

Bona part del bestiari i les figures que participen en la cavalcada ja van desfilar en l’acte inaugural de la Mercè. Tanmateix, però, hi són presents grups de dansa de diversos països, que a la vegada participen aquests dies en les Jornades Internacionals Folklòriques, principalment portuguesos, ja que enguany Lisboa ha estat la ciutat convidada a la Mercè. Segons l’Ajuntament, 50.000 persones han assistit a la cercavila. En el global de les festes, el càlcul s’eleva a més d’1.300.000