ÀNGEL QUEROL, organitzador del Firadisc "Bowie està en alça m'entens? Tingues en compte que tot el que són vinils s'estàn venent molt, s'estan editant molt també. Esclar, els temes sempre dels Beatles, Rolling, els clàssics, Deep Purple, Led Zeppelin, Pink Floyd, m'entens?" TONI GARCÍA, expositor "El vinilo siempre se ha vendido muy bien, aunque durante unos años haya parecido que no era así. Pero, bueno, el público fiel siempre ha seguido consumiéndolo."

Clàssics com The Beatles, Bruce Springsteen, Kiss, Michael Jackson, Police, U2, Elvis, Queen, Rolling Stone o Led Zeppelin han trobat el seu lloc enmig d’una cinquantena d’expositors. Tot i que els preus comencen des dels 50 cèntims, també s’hi venen joies com una edició limitada d’un vinil de Joan Manel Serrat de l’any 1983 amb una cançó inèdita per 250 euros, o un del grup Placebo dels anys 90, del qual se’n van produir molt poques còpies, per 150 euros.

L’entrada és gratuïta i col·leccionistes i curiosos poden comprar, escoltar, xerrar de música o, fins i tot, portar-hi els seus propis discos per vendre’ls o intercanviar-los, posant en contacte l’expositor i el visitant. Molts venedors amb botiga pròpia també hi han venut els seus discos. Aquesta 19a edició ha destacat per la gran afluència de gent jove, cada vegada més interessada pel món del vinil, i la presència d’expositors i visitants vinguts d’Anglaterra, Alemanya, França i Bèlgica. Diversos escriptors també han aprofitat l’ocasió per vendre els seus propis llibres i signar exemplars.

El Firadisc va néixer fa 12 anys i, des d’en fa sis, els organitzadors n’han doblat les edicions anuals a causa de l’èxit obtingut. La propera edició de l’any 2016 serà els dies 5,6 i 7 de novembre també a les Cotxeres de Sants.