El Museu d'Història de Catalunya està d'aniversari. Aquest cap de setmana celebra 20 anys de vida i ho fa amb bons auguris i perspectives d'ampliació. STAND UP "Així ho ha fet saber avui el conseller de Cultura, Santi Vila, em el decurs de l'acte central de l'aniversari." SANTI VILA, conseller de Cultura "Potser és el moment de plantejar-se doncs si aquest museu fa exposicions temporals, que ha de posar al dia la seva exposició permanent, doncs també s'ha d'ampliar, hem d'anar parlant." El Museu d'Història de Catalunya va obrir per primer cop el 20 de febrer de 1996 amb un objectiu molt clar: explicar i difondre la història i cultura de casa nostra. Amb recreacions d'episodis clau com el paper dels Miquelets en la guerra de 1714. "La gent es queda molt bocabadada amb les nostres vestimentes, els nens ho disfruten, les armes que són molt aparatoses... Aquesta que porto jo és una alabarda, no sé si es veu, uns instrument mortífer emprat pels sergents de l'època" I de 1714 a l'Edat Mitjana, amb un enllaç de conveniència. "Vi el programa, que había una representación de una boda medieval." "Son los 20 años de inauguración de este recinto, de esta nave, y me parece fantástico, todo lo encuentro muy bien." Sota el lema "Vint anys construint la nostra memòria", el Museu celebra així el seu aniversari, obrint les portes al públic al llarg de tot el cap de setmana.

Cap de setmana de celebració al Museu d’Història de Catalunya per recordar aquestes dues dècades de feina. És per això que aquest dissabte i diumenge es fan jornades de portes obertes i una gran quantitat d’activitats. Destaquen les recreacions històriques de personatges de diferents èpoques i en diferents escenes quotidianes.

En l’acte central d’homenatge hi hem vist diferents personalitats, com els tres directors que ha tingut el museu al llarg de la seva història, i també polítics, entre ells el conseller de cultura, Santi Vila, que ha expressat la voluntat d’ampliar aquest espai perquè s’ha quedat petit, tot i que no n’ha concretat detalls.

Sota el lema “Vint anys construint la nostra memòria”, el museu posa l’accent en la tasca feta durant aquests anys i en la seva aspiració de contribuir en el desenvolupament social i cultural de Catalunya.