La nova etapa de la Filmoteca estarà marcada sens dubte per la seva ubicació. Per als seus responsables estar situats enmig del Raval és una situació provilegiada que volen aprofitar i que es reflectirà en la programació. ESTEVE RIAMBAU, director de la Filmoteca "Des de pel·lícules històriques com 'Distrito V' que és com es deia en aquella època el barri, fins a 'En construcción' o documentals més recents sobre la realitat social contemporània d'aquest barri." Això, però, no serà fins l'estiu. D'entrada la Filmoteca oferirà un cicle de pel·lícules amb la Guerra Civil com a protagonista i aquesta exposició. També un cicle de ficció d'Alexander Sokurov i un altre dedicat al director Bigas Luna. ESTEVE RIAMBAU, director de la Filmoteca "Una retrospectiva integral Bigas Luna. I quan dic integral vull dir que no només és la seva obra cinematogràfica, sinó que ell ha triat una sèrie de pel·lícules alienes que dialoguen amb les seves i que es podran veure i comparar." Els responsables asseguren que inicien aquesta nova etapa amb il·lusió. ESTEVE RIAMBAU, director de la Filmoteca "Fa molt de temps que estàvem esperant aquest moment. Finalment ha arribat. És un salt qualitatiu i quantitatiu molt important per a la Fimoteca de Catalunya. Aquesta seu ofereix unes possibilitats extraordinàries per a la ciutat, per al barri i per als aficionats del cinema en català."

La programació de la nova Filmoteca començarà el proper dimarts dia 21 i oferirà diferents propostes. Aquest any, un dels cicles de cinema estarà dedicat al barri del Raval. També s’oferirà un cicle sobre la Guerra Civil, un cicle de ficció d’Alexander Sokurov i un altre dedicat al director Bigas Luna.

Un espai per al cinema…

El nou edifici inclou dues sales de cinema amb 555 butaques (una de 375 i una altra de 180), sala d’exposicions temporals, biblioteca de cinema, oficines i dependències administratives, una llibreria especialitzada i una cafeteria oberta al públic.

El nou espai concentra en un nou edifici espais que fins ara es troben dispersos en diferents punts de la ciutat i també acull el Centre de Promoció de la Cultura Popular i la Direcció General de Promoció i Cooperació Cultural.