MARÇAL SINTES, director del CCCB "No pretenc, ni de lluny, portar a terme cap canvi de direcció brusc, ni cap revolució, ni res que s'hi assembli. La continuïtat de vegades és avorrida, per alguns, però, penso que és el primer principi que haig d'aplicar."

Marçal Sintes va prendre possessió del càrrec de director del CCCB el mes de gener, té previst presentar abans de l’estiu un pla estratègic per als pròxims quatre anys basat en la continuïtat i a mantenir la qualitat tot i els ajustos pressupostaris, ja que el CCCB disposarà d’un 15% menys de pressupost aquest any. És per això que aquest any hi haurà menys exposicions que l’anterior.

Sintes vol que el centre continuï tenint una “història d’èxit”. En ser preguntat sobre si donarà un aire més catalanista al centre, ha afirmat que el catalanisme sempre ha estat cosmopolita i que la filosofia del CCCB continuarà igual.

Sintes es va trobar la programació ja tancada per l’equip anterior de Ramoneda, de manera que el seu segell personal es començarà a notar el 2013. El nou director ja ha avançat que vol aprofundir en el camp de la ciència i els seus derivats, abordant temes com les cèl·lules mare, la física quàntica i la investigació sobre el cervell, segons exemples que ell mateix ha utilitzat.

El centre seguirà acollint festivals com el Sónar, Dies de Dansa, l’Hipnotik i L’Alternativa, tot i que aquest any no estaran el Festival de Flamenc de Ciutat Vella ni el Flaix Film Festival (OFFF).

El proper mes de març es nomenarà un nou cap d’exposicions en substitució de Jordi Balló, mentre que la plaça que ocupava Iván de la Nuez com a cap d’activitats no se suplirà.