MANUEL MARTÍNEZ, Comitè d'Empresa del Liceu "És un teatre que avui s'obre, demà no se sap. Que avui programa una òpera que no se sap si es farà. Això els cantants que vénen al Liceu a cantar, els farà pensar... accepto un contracte d'un teatre que potser després em diu que no fan aquesta òpera?"

El comitè d’empresa i la direcció han mantingut avui la primera reunió de negociació després que el 14 de febrer els responsables del Liceu van presentar un expedient de regulació d’ocupació (ERO) temporal que afecta el 90% de la plantilla i obliga a suspendre les activitats artístiques durant dos mesos.

El president del comitè d’empresa, Manuel Martínez, ha afirmat que a la reunió no s’ha desencallat res. Martínez ha recordat que els treballadors van rebutjar des del primer moment l’aplicació d’un ERO i han proposat mesures alternatives per pal·liar el dèficit, com ara renunciar a la paga extra. El comitè ha afirmat que si l’empresa retira l’ERO, ells anul·laran la convocatòria de vaga. Però han recordat a la direcció que han de moure’s ràpid, perquè si es deixen passar els dies després serà impossible muntar els espectacles que han estat anul·lats.

‘La bohème’, que està programada del 27 de febrer al 19 de març, és l’última òpera que oferirà el Liceu abans de tancar les portes fins a mitjan abril. Segons els treballadors, la suspensió temporal de l’activitat artística perjudicarà “greument” la imatge del Liceu i no suposarà cap estalvi per a l’administració, ja que “el que s’estalviarà en sous s’ho gastarà en prestacions per desocupació”, segons el president del comitè d’empresa.