La tercera edició del Festival RBLS (Rebels) arriba per demostrar que també hi ha propostes teatrals per a la franja de públic que no és infantil però tampoc arriba a adult. Entre el 4 i el 9 de novembre, el certamen proposa set espectacles que per temàtica, llenguatge o format són susceptibles de seduir aquesta franja. A més, els preus estan també pensats per a aquest públic: de sis a nou euros. El Teatre Tantarantana és el centre d’exhibició principal, però hi ha activitats al CCCB, a la Nau Ivanow o a les Cotxeres Borrell.

Segons la directora artística del certamen, Carme Tierz, es tracta de fer veure a joves i adolescents que hi ha espectacles per a adults que, per temàtica, llenguatge proper o format fresc i innovador, els poden interessar. “No és un problema de quantitat de producció, sinó de comunicació”. El RBLS ha seleccionat espectacles de formats molt diversos.

Set espectacles, tallers i una fira

El muntatge inaugural, al CCCB, ha estat ‘Nàdia’, un exemple de teatre document amb testimoni en primera persona d’una noia afganesa que es va fer passar per noi per tenir dret a treballar. Al Tantarantana s’ha pogut veure ‘Oi néoi’ (Els nous), estrenat al CCCB durant el Grec 2019. Un exemple de teatre comunitari, amb implicació de nois i noies del barri del Raval, alguns dels quals nouvinguts.

Entre les activitats paral·leles hi ha tallers de lluita escènica o d’imatge performativa, però la gran novetat és una fira en la qual 15 companyies presentaran breument els seus muntatges de teatre per a joves a una cinquantena de programadors de teatres i festivals. Se celebra a la Nau Ivanow el dia 8, de les 10.30 h a les 14 h.