De la mateixa manera que el vi, aquesta banda formada a Bordeus millora amb els anys. Alba Lua, atrau cada cop més l'atenció dels mitjans i és que la seva proposta psicodèlica enganxa molt. Projectes com l'Emergència els aconsegueix la plataforma ideal per arribar al públic. I les llargues cues donen la raó als organitzadors Pel que fa els grups nacionals, descobrim un dels que comencen a despuntar amb força. Els pamplonesos, Reina Republicana, tal com el seu nom indica, fan una proposta difícil de catalogar. Avui presenten al públic barceloní el seu nou treball farcit de lletres fosques. Malgrat tot, el grup veu la llum al final del túnel. Vist l'èxit, l'Emergència tornarà a repetir l'any vinent. Els responsables volen quedar-se tal com estan, ni créixer ni convertir-se en festival. Ells, l'única cosa que proposen és un projecte musical dirigit els melòmans més inquiets a un preu més que assequible.

Gratis, Alba Lua, Reina Republicana o Mursego, han estat els encarregats de donar el tret de sortida al quart any d’aquest projecte engrescador que es diu Emergència.

Tot passa pel cap de Sergio Silva, el seu director, que ens comenta que sovint regira la xarxa, assisteix a molts concerts i es refia de les recomanacions de molts amics. Tot per descobrir alguna petita joia que portar a l’Emergència. Els primers que ens atenen són els Alba Lua. Exultantment joves, el tercet, recentment quartet, de Bordeus són igual de psicodèlics amb les seves respostes que amb la seva música. Diuen que París és un museu i que gràcies a Internet les capitals han deixat de ser un referent pel que fa a la producció musical i que l’escena musical francesa no val gaire. Pel que fa als Reina Republicana creuen que l’Emergència els permet tocar en un marc incomparable i que, malgrat la crisi, ells faran gira i pencaran molt perquè la seva feina no et permet gaires luxes. El que es cert és que l’Emergència té cada any més públic i això és simptomàtic. La majoria estan entusiasmats amb la possibilitat de descobrir algun nou talent per poder després compartir-ho amb els seus amics.