Maria del Mar Bonet

La cantautora Maria del Mar Bonet és un dels noms que el Primavera Sound ha confirmat que formaran part del cartell del 2020. Juntament amb la cantant mallorquina, el festival també ha avançat una desena més d’artistes, totes dones, que actuaran entre el 3 i el 7 de juny al Parc del Fòrum. L’any passat el Primavera Sound va tenir 220.00 assistents i alguns dels concerts destacats també van estar protagonitzat per dones, com el de Rosalia.

Els noms ja confirmats del Primavera Sound representen tots tipus de gèneres musicals. El cartell inclou noms com el de Kim Gordon, tota una llegenda del punk rock que va estar al capdavant de Sonic Youth, o Bikini Kill, una banda de punk rock nord-americana que torna als escenaris després de 22 anys d’absència. També hi ha noms d’aquí, com la trapera La Favi, amb lletres dirigides especialment a les dones. I d’altres que venen de lluny, com el grup de Mali Les Amazones d’Afrique, que canten per la igualtat de gènere i lluiten activament contra la mutilació genital femenina. També la música electrònica hi està representada amb Chromatics, coneguda popularment haver fet la banda sonora de ‘Twin Peaks’.

Maria del Mar Bonet actuarà a l’Auditori del Fòrum

Maria del Mar Bonet actuarà a l’Auditori del Fòrum. La cantautora de Mallorca és la segona artista de la Nova Cançó que actuarà al festival després que, el 2004, ho fes Lluís Llach. Bonet també ha sortit recentment als mitjans arran de la publicació del darrer disc dels Manel, ‘Per la bona gent’. La banda barcelonina ha inclòs un fragment de la cançó ‘Alenar’, de Maria del Mar Bonet, de l’any 1977, al tema que dona nom al nou treball.