El festival Cruïlla és conegut per la seva filosofia de triar els artistes per la qualitat i no per l’estil. Un any més ha donat bona mostra del seu eclecticisme amb dos caps de cartell ben diferents: d’una banda, els Alabama Shakes, que han triomfat amb la seva recuperació de l’esperit clàssic del soul i blues americà. Ara han tornat transformats amb el recent ‘Sound and color’, que sonarà amb tota la seva força a Barcelona.

Damien Rice és l’altra estrella que s’ha confirmat aquest dijous. L’artista és considerat un dels grans cantautors del moment, els seus sons sensibles i melancòlics donaran un canvi de ritme en el programa de la nit de divendres, dia en què actuaran també els ja anunciats Enrique Bumbury i Love of Lesbian.

De Gandia, avui s’ha incorporat en el festival el grup Zoo, revelació de la música reivindicativa amb un sorprenent hip-hop en valencià. Del panorama estatal, el Cruïlla ha aconseguit un dels grans noms de la música indie, Vetusta Morla, que farà a Barcelona una de les poques actuacions que té previstes aquest any. Els madrilenys repassaran tots els seus èxits, després de publicar, l’any passat, el seu primer disc en directe.

Una altra de les novetats del cartell de la nova edició és l’actuació de Fermín Muguruza i la New Orleans Basque Orkestra, en què el basc revisa el seu repertori amb un nou exercici de fusió de dues tradicions. La representació sud-americana anirà a càrrec d’Ana Tijoux, veu combativa que s’ha guanyat el respecte de la premsa internacional: ‘Rolling Stone’ la considera la millor rapera en castellà i ‘The New York Times’ l’ha definit com la Lauren Hill llatinoamericana.

El Cruïlla ha posat a la venda les entrades d’un sol dia (a 50 euros) i el preu de l’abonament és ara de 80 euros.