Aquestes mans ja acumulen 40 anys d'ofici. Els seus texans, la cabellera i el somriure sorneguer no han canviat gens i el mag incombustible ens descobreix el seu truc. La interacció amb el públic. JUAN TAMARIZ, il·lusionista: "Es más dejo la luz del patio de butacas encendida para que no se vea una parte espectadores yo más que espectadores los llamo espectaactores, porqué participan y me gusta mucho." Tamariz ens fa un joc de triler, ara que a la Rambla s'han esfumat i no per art de màgia precisament. Trobar la carta, en aquest cas el rei de trèvols, és una missió absolutament impossible amb el mag madrileny al darrere. Ens confessa que el seu màxim objectiu és simplement il·lusionar. JUAN TAMARIZ, il·lusionista: "Y a veces ves personas que debido al trabajo, un tiburón financiero pues está muy rígido y de repente cuando lleva 10,20,25 minutos notas que ya sonrie y luego hay una manita de un bebé interior que està ahí oculto en sus capas duras del adulto que sale y ya te saluda." Tamariz es fa acompanyar per la maga colombiana Consuelo Lorgia i el jove tafur Manu Vera. Juan Tamariz ha publicat llibres sobre màgia que són consultats per mags de tot el món. Amb aquesta experiència acumulada, s'atreveix a desllorigar l'actual situació política a Espanya. "He pensado una solución la cuadratura del circulo pues seria tener este circulo y si lo consigo seria algo así, me voy a concentrar..."

Poques coses es poden afegir a la dilatada carrera d’un dels mags més reconeguts internacionalment, que ja ha fet els 73 anys. Juan Tamariz és un dels estudiosos més consultats en el món de la màgia, gràcies als seus llibres publicats. Ha fet actuacions a les principals televisions del món, com a l’NBC americana, a l’NHK japonesa, a Xina TV, a la BBC de Londres o a la TF1 francesa. Acapara multitud de premis com el Mandrake d’Or (1991), Mag de l’Any als Estats Units (1993), Premi Houdini (1993), el Premi Especial a la Teoria i Pensament Màgic (2009) i Medalla d’Or de les Belles Arts (2011).

Al Teatre Poliorama ens torna a portar ‘Magia potagia’. Ens confessa, però, el que els espectadors veuran en aquestes quatre úniques funcions a Barcelona: una combinació dels jocs de tota la vida i alguns de nous. Segons Tamariz, el que canvia de veritat en cada espectacle és el públic, que per ell són com un actor que dóna varietat a l’espectacle. Els que n’aconsegueixin una entrada, no han de patir per la màgia intimista que practica el mag. Un seguit de càmeres i una gran pantalla permeten no perdre ni un detall dels trucs del tafur madrileny.

En aquesta ocasió Tamariz es fa acompanyar per la maga colombiana i parella, Consuelo Lorgia, i pel jove mag Manu Vera. Consuelo es dedicarà a la part més telepàtica de la nit i Vera complementarà l’espectacle amb números sorprenents. Tot plegat farà que el públic passi més de dues hores contemplant una de les llegendes de la màgia, que a més té un atractiu irresistible.