Per primera vegada des del 2005, any en què la Feria de Abril de Catalunya es va instal·lar al Parc del Fòrum, l’Ajuntament va convocar un concurs públic per organitzar aquest esdeveniment, del qual sempre s’havia fet càrrec la FECAC.

Segons ha explicat el tinent d’alcalde de Drets Socials, Participació i Transparència, Jaume Asens, l’oferta econòmica ha estat el motiu principal per escollir la proposta de la FECAC, ja que aquestes diners seran en benefici de la ciutat. Asens ha assegurat que la voluntat de l’Ajuntament amb el concurs ha estat ser transparents, prevaldre els criteris tècnics i evitar les adjudicacions directes. A més, ha afegit que amb el concurs públic es vetllarà perquè la fira compleixi “tots els requisits de seguretat”.

Tanmateix, la mesa de contractació que ha adjudicat el concurs ha constatat, però, que una coorganització entre ambdues entitats hagués estat més favorable a la promoció de la cultura andalusa a Catalunya. “Haguéssim preferit no haver de triar entre dues entitats amb una llarga trajectòria i experiència a la ciutat, però no ha estat possible”, ha dit Asens.

Aquesta decisió arriba després que  la Federació d’Entitats Culturals Andaluses a Catalunya (FECAC) assegurés que l’esdeveniment es podria celebrar fora de la ciutat a causa dels requisits que demanava el consistori en el concurs públic.