L’11 de febrer començaran les Festes de Santa Eulàlia amb un espectacle inaugural inèdit a la plaça de Sant Jaume, ‘Dansem la llum’. No serà un mapatge sinó que serà un espectacle de música amb pèndols de llum i làsers, que combinarà l’escenografia amb la llum i que obrirà les portes a l’àliga de la ciutat, que es desplaçarà amb cercavila fins a la catedral de Santa Maria del Mar.

Aquest any la ciutat convidada és Mataró, que agafa el relleu de Reus, Cardona i Manresa. La ciutat maresmenca desplegarà a Barcelona la Família Robafaves, els Nans, la Momerota i la Momeroteta, l’Àliga, el Drac, el Dragalió i les Diablesses, que formen part d’un seguici amb una llarga història. Serà el diumenge 14 de febrer a les cinc de la tarda quan desfilaran pels carrers barcelonins.

A més dels gegants i gegantes, capgrossos, dracs, diables, colles sardanistes i altres expressions de la cultura popular, també se celebrarà el festival Llum BCN, que il·luminarà la ciutat de nit, i en què la tradició es fon amb noves formes d’expressió que transformen la ciutat amb el llenguatge de la llum.

En aquest projecte es faran espectacles de llum en indrets emblemàtics de Barcelona, però també es descobriran uns patis que normalment no estan oberts al públic, a través d’instal·lacions de llum. En total hi haurà 14 patis i 14 escoles d’art que hi participaran. Per poder veure tots aquests patis, hi haurà tres recorreguts, la Ruta Mar, la Ruta Catedral i la Ruta Montcada.

Per il·luminar aquests espais, també s’han convidat artistes professionals que ja han desenvolupat espectacles de llum i noves tecnologies. D’aquesta manera per als estudiants suposarà un aprenentatge i intercanvi d’idees.

Aquests patis es començaran a il·luminar a partir de dos quarts de set del vespre.