Circorts es caracteritza per ser un festival de circ emergent a l'aire lliure i amb l'inclusió i la cohesió social com a principals valors.
Espectacle de Circorts de l'anterior edició. Foto: Circorts

El barri de la Maternitat es prepara per acollir el Circorts, el festival de circ que aterrarà entre el 18 i el 20 de juny a la plaça de les Ceràmiques Vicenç. El districte de les Corts organitza la 22 edició del festival amb la intenció de ser punt de referència d’espectacles professionals i defensors del circ emergent.

Circorts també està obert a altres disciplines per interrelacionar diferents llenguatges artístics, per exemple, amb el mural de Cristian Artigas Fustel pintat entre el carrer de Benavent i la plaça de Ceràmiques Vicenç, espai que acull les actuacions del festival.

La programació del Festival Circorts pretén fidelitzar el públic general i sorprendre el sector professional amb propostes encara no exhibides a la ciutat.

La distribució serà en quatre espais, tres d’escènics i un per a tallers, tots amb accés gratuït, però amb aforament limitat, i caldrà reserva per poder-hi accedir. La programació començarà el divendres 18 de juny, a les 17h, amb un taller amb la companyia La Jarra Azul i finalitzarà el diumenge 20 de juny, a les 20 h, amb la companyia Nin-Yo Performance i el seu número “queency” ‘Las brujas’.

Circorts, un festival per a tothom

El mural de Cristina Artigas Fustel fet pel Festival Circorts
El mural de Cristian Artigas Fustel fet per al festival Circorts

Els valors d’inclusió i cohesió social que defensa el Festival Circorts es representen amb la col·laboració del Casal de Joves de les Corts i l’espai Jovecardí, així com l’Associació de Veïns i Veïnes de Camp Nou i el Centre Cívic Tomasa Cuevas-les Corts.

A més a més, dos espectacles seran accessibles per a persones sordes (amb subtitulació i intèrpret en llengua de signes): la inauguració i l’espectacle ‘Sin Ojana‘ -un muntatge del festival Circada de Sevilla guardonat amb el premi del Festival Circorts. Per la seva banda, la funció de ‘Los viajes de Bowa‘ serà accessible per a persones amb discapacitat visual.