Envers Teatre ensenya en format exposició la seva trajectòria com a companyia de teatre amateur. Ho fa a l’espai expositiu de la seu del districte de les Corts que, fins al 30 de juny, es converteix en un gran escenari.

D’iniciativa universitària a companyia consolidada

Envers Teatre va néixer fa tres anys. Els seus integrants, actualment una desena de joves, es van conèixer fa uns anys al col·legi major Penyafort. Allà, van crear un grup de teatre i van començar a assajar. Un temps més tard, però, van decidir continuar amb la iniciativa i es van constituir com a companyia. L’objectiu des del principi ha estat centrar-se en produir espectacles de teatre social, amb esperit crític i que fomentin la reflexió. Fins ara han estrenat tres espectacles de gran format: ‘El somni d’una nit d’estiu’, ‘Festen’ i ‘Històries per ser representades’, a més d’algunes produccions més petites.

La companyia està establerta a l’espai jove del Centre Cívic Tomasa Cuevas, tot i que des de l’inici de la pandèmia ha hagut d’assajar, primer de forma virtual i, posteriorment, en espais oberts com a parcs i jardins del barri. Precisament, l’era covid ha impedit que aquesta companyia jove pogués exhibir els espectacles tal com ho tenien pensat, però no els ha frenat les ganes de seguir assajant i de pensar en projectes nous.

Una exposició que convida a pujar a l’escenari

L’exposició “Envers Teatre” mostra imatges i elements escenogràfics de les obres que la companyia ha estrenat, dels processos de creació i també fotografies dels assajos i de les activitats que els joves han realitzat al llarg de l’any 2020 i 2021, malgrat les restriccions sanitàries.

La mostra, que recrea un escenari amb un gran teló com a protagonista i proposa un recorregut circular, ha estat pensada i dissenyada pels integrants de la companyia, entre els quals hi ha mestres i arquitectes. L’exposició es pot visitar a la seu del districte de les Corts durant els mesos de maig i juny.