La Festa del Cine se celebra dos cops l’any a tot l’estat i aplega milers de persones a les sales gràcies als preus més que atractius de les entrades: 2,90 €. En aquesta edició hi participen 16 cinemes de la ciutat. Per poder participar de la promoció, que s’allargarà fins dimecres 9 de maig, cal acreditar-se prèviament a través d’internet.

Les acreditacions es poden sol·licitar al web www.fiestadelcine.com. Des d’allà, un cop efectuat el registre, l’organització reenviarà l’autorització al correu electrònic que hagi facilitat l’usuari. A l’hora d’adquirir l’entrada caldrà mostrar-la juntament amb el DNI per poder gaudir del descompte. En el cas dels menors de 14 anys i de les persones majors de 60 anys, no caldrà que facin el registre, ni que presentin l’acreditació. En aquesta edició de la Festa del Cine hi participen 45 cinemes de tot Catalunya, 16 dels quals a Barcelona ciutat.

Es tracta d’una iniciativa organitzada per la Confederació de Productors Audiovisuals Espanyols, la Federació de Distribuïdors de Cine, la Federació de Cines d’Espanya i l’Institut de Cinematografia i de les Arts Audiovisuals. L’objectiu és fomentar l’assistència a les sales de cinema com un hàbit cultural.

La Festa del Cine va néixer el 2009, però no va ser fins al 2013 quan la iniciativa va prendre força. L’última edició en què hi van participar cinemes de la ciutat va ser el mes d’octubre i el maig del 2017. Més d’un milió i mig d’espectadors van poder aprofitar els descomptes.