Fa dos anys, la Noemí va veure una enquesta en què explicava que el 92 % dels entrevistats veien molt males notícies, però que no els explicaven com poder formar part de la solució, i això els generava frustració. Per això va decidir posar en marxa el canal de YouTube BonDiaMon, per explicar totes les iniciatives que s’estan duent a terme per canviar situacions greus com el sensellarisme o la pobresa energètica, entre d’altres. La Noemí Fuster explica com enviar un missatge en positiu: “Podem donar una notícia dient que hi ha 3.447 persones sense llar o podem afegir la tasca d’Arrels i com hi podem col·laborar. Això és el que marca la diferència”.

BonDiaMon, un canal que creix

Aquest canal solidari, amb el temps, ha anat creixent. Ara ja és una entitat sense ànim de lucre en la qual, a més de la Noemí, també hi treballen l’Ari Folgueira i l’Aitor Acordagoitia. També compten amb el suport d’altres col·laboracions puntuals com la grafitera Laura Castillo.

Des que va començar, ha fet més d’una setentena de vídeos en els quals explica la feina d’entitats sense ànim de lucre com Aprenem o Arrels, entre moltes altres. Tracta temes molt diversos, per això primer es documenta i després parla amb les ONG per decidir quin missatge volen donar. L’objectiu de tot plegat és que no es gastin diners en comunicació i puguin invertir-los en projectes socials i solidaris.

A més de fer vídeos i reportatges, també assessora entitats perquè creïn el seu propi canal de YouTube. És el cas de l’entitat #EndBullying. Va néixer fa dos anys i es dedica a prevenir i detectar casos d’assetjament escolar. Necessitaven a algú que els ajudés a donar a conèixer la seva feina i van contactar amb la Noemí. Laura Trujillo, presidenta d’#EndBullying: “Si ets novell i no has estat mai a YouTube et fas moltes preguntes. Cada quan publico? Quin contingut? Quina durada?”.

BonDiaMon també impulsa reptes per tenir un estil de vida més sostenible i compta amb la complicitat de personatges públics en campanyes com #genteguapa, en què participen Love of Lesbian, Carlos Sadness, Blaumut, Sidonie, Cristina Brondo o Montse Morillo. També #artistesquesumen, que ha rebut el suport de Toni Albà, Abel folk i els youtubers Outconsumer i Bolli.

Un canal solidari que viatja

A més, també fa documentals. Recentment ha viatjat fins a Grècia, Senegal i Gàmbia, on fins i tot va tenir el suport d’alguns dels subscriptors del canal, que van veure en primera persona les tasques solidàries que es fan en aquest país.