Las Huecas diuen que no són modernes, que no s’han inventat res, però, en realitat, són una de les noves veus del panorama teatral català i com acostuma a passar en aquests casos, les podem veure a l’Antic Teatre.

No els interessa el teatre com un “mirall de la realitat”, sinó un espai on interrompre el que pensem que és una “realitat veritable i inqüestionable“, segons Núria Coromines. Las Huecas porten molt d’humor, crítica social i punk, però també màscara, cos i diagonals.

L’Esmeralda, la Júlia i la Núria, tres de les sis integrants de la companyia, reflexionen sobre un dels grans descobriments com a companyia, “la vergonya aliena ens fa molt de riure”, reconeix la Núria,v“com a dones fa que sigui polític l’acte de fer el ridícul”, afegeix la Júlia Barbany.

L’Esmeralda Colette té clar que és més fàcil “trobar dones sexualitzades a escena o dones correctes o masculines que dones fent les coses malament”. A Las Huecas els agrada generar incomoditat als seus espectacles o performance, perquè han fet de tot des d’obres de teatre, a còmics, fins i tot un grup de música punk.

És més fàcil trobar dones sexualitzades a escena o dones correctes o masculines que dones fent les coses malament
Esmeralda Colette, actriu

Las Huecas presenten ‘Aquellas que no deben morir’

‘Aquellas que no deben morir’ és un espectacle teatral de Las Huecas que parla sobre la mort. Uns fantasmes clàssics amb llençol però sense cadenes ens donen la benvinguda a una obra que aprofundeix en els rituals de traspàs.

Las Huecas han fet una investigació sobre la indústria funerària: “Mèmora ofereix les opcions que a ells els interessa a partir de pràctiques abusives dins d’un mercat liberalitzat que ningú no controla i guanyen molts diners“.

Las Huecas

Las Huecas i la Barcelona olímpica

La primera obra de teatre de Las Huecas va ser ‘Projecte 92’, una peça que parlava sobre la Barcelona olímpica i “la nostra relació amb els 90 i el canvi de la gran ciutat, la Barcelona posat guapa i tot aplicat a les nostres vides com a nenes postolímpiques“, explica la Júlia Barbany.

Las Huecas, companyia de teatre

Las Huecas són Esmeralda Colette, Júlia Barbany, Andrea Pellejero, Núria Pérez, Sofia Ana Martori i Úrsula Comendador. Formen un col·lectiu de tècniques, dramaturgues, actrius, il·lustradores dedicades a fer creacions col·lectives.

Las Huevas es van conèixer a l’Institut del Teatre i consideren que és important que hi hagi una institució pública on estudiar teatre, però reneguen del seu classicisme i plans d’estudis. L’Esmeralda reconeix que “el millor de l’insitut és que ens vam trobar”.