Cada vegada hi ha més nens que esperen el 31 d’octubre per disfrassar-se de bruixa o vampir. El parc infantil Rocketland ha organitzat una festa de Halloween per als més petits. La directora del centre, Gemma Mañosa, explica que la tradició anglosaxona s’estén entre nens i nenes  perquè “els agrada disfrassar-se i maquillar-se”. A les taules de colors, però, no hi han faltat els panellets per berenar perquè “no volem deixar perdre l’essència de la festa catalana, la Castanyada”. Els infants han pogut jugar pels tobogans i les piscines de boles, han fet manualitats i dibuixos i s’han maquillat. També hi ha hagut un concurs de disfresses en què se n’ha premiat la més terrorífica, la més divertida i la més original.

A casa, molts pares introdueixen a poc a poc el Halloween”sense arraconar la Castanyada. A més, consideren que és positiu que els nens juguin i es diverteixin amb elements de terror perquè hi perdin la por.

Marisa: “A casa només celebrem la Castanyada perquè és la festa d’aquí. No estem introduint el Halloween.”

Francesc: “Fa poc hem introduït el Halloween a la celebració de la Castanyada. Si els nens no són molt petits, està bé treure de context els elements de terror perquè si s’utilitzen per fer riure ja no fan por.”

Carme, Alba i Rafa: “Per a nosaltres, aquesta nit és diferent perquè és l’aniversari de l’Alba. Els nens han de conèixer les diverses tradicions que hi ha i més endavant ja triaran quina festa seguiran.”

Ana: “Sóc de Portugal i allà també es mengen castanyes la nit del 31 d’octubre. Aquesta és la tradició que seguim, no celebrem el Halloween.”

Hannah: “Fa set mesos que vivim a Barcelona, aquesta serà la primera nit de Halloween que no som al Regne Unit. Allà, ens disfrassem i maquillem i anem a picar a la porta dels veïns amb un cistell i els diem ‘trick or treat’. Les cases que estan disposades a donar dolços o rebre un ensurt ho fan saber col·locant una carbasssa buida amb una espelma dins. Enguany, només picarem a les portes de gent que coneixem i viurem una nova experiència introduint les castanyes i els panellets.”