El 27è Circ d’Hivern torna a l’Ateneu Popular 9 Barris sota el nom de ‘faM’, un espectacle familiar amb música en directe, humor i poesia visual. Sota la direcció de Karl Stets, el muntatge es basa en quatre personatges i un músic que es creuen en un món misteriós ple de situacions insòlites i còmiques. L’espectacle, que s’estrena el 17 de desembre, es pot veure fins al 22 de gener.

Música en directe, circ i situacions absurdes

La música és un part important d’aquest espectacle produït a l’Ateneu Popular 9 Barris. “Des del primer moment volia fer un espectacle amb música en viu“, comenta Karl Stets, director de ‘faM’ i encarregat també d’interpretar l’enigmàtic home orquestra que toca en directe mentre les històries s’entrellacen a l’escenari. “És una música simple i rústica, però que aporta un punt d’escalfor humà que ja no estem acostumats”, afegeix.

A l’escenari es veuen disciplines com la corda llisa, la barra fixa i l’acrobàcia a terra. L’espectacle no té diàleg, cada personatge parla en el seu idioma i la paraula esdevé “una capa sonora, més que no pas un text amb sentit”.

Una història nova a l’Ateneu Popular 9 Barris

Cada any el Circ Hivern tracta una història nova, i ja en van 27. L’Ateneu Popular 9 Barris ofereix anualment una estructura de creació que es presta a un director i un equip d’artistes. El director de ‘faM’ ja va participar el 2005 com a artista en el 10è Circ d’Hivern amb ‘Rodó‘, espectacle reconegut amb el Premi Nacional de Circ 2006.

Sempre he estat molt fan de l’ateneu, tant pel contingut social i cultural, com per la seva història i filosofia”
Karl Stets, director de ‘faM’

L’artista danès va arribar a Barcelona ja fa uns 20 anys i recorda que l’Ateneu Popular 9 Barris va ser un lloc molt important per a ell perquè hi assajava gairebé tots els dies. Per aquest motiu, tornar-hi a treballar és tot un plaer i honor. “Sempre he estat molt fan de l’ateneu, tant pel contingut social i cultural, com per la seva història i filosofia, que encara avui es manté molt viva”, sentencia Stets.