Van inaugurar-se amb l’inici de la tardor i encara no heu trobat el moment de visitar-les? No correu, però tampoc no us adormiu. La que tancarà portes abans i que podeu visitar fins a l’últim dia d’aquest 2017 és la retrospectiva de l’artista de pop-art nord-americà Andy Warhol. Trobareu la seva obra al CaixaForum. 352 peces, entre pintures, escultures, pòsters i instal·lacions —cedides la gran majoria per particulars— , entre les quals hi ha algunes obres emblemàtiques, com les llaunes de sopa Campbell’s, els retrats de Jackie Kennedy, Liz Taylor o Marilyn Monroe.

 

Fins al gener també estaran a Barcelona les escultures d’Auguste Rodin, en aquest cas, a la Fundació MAPFRE. Es tracta d’un centenar de figures que prenen com a eix vertebrador l’obra monumental de Rodin, un dels artistes francesos més importants. Amb el nom de ‘La porta de l’infern’, estarà fins al 21 de gener a Sala Casa Garriga i Nogués , al carrer de la Diputació.

 

I si us crida més l’atenció el Modernisme, fins a finals de gener hi ha una exposició per apuntar-se a l’agenda. Un recorregut que ofereix el MNAC a través de l’obra de Ramon Pichot, nascut el 1871 a Barcelona, i un dels companys de viatge de  Ramon Casas, Santiago Rusiñol, Joaquim Mir o Isidre Nonell. Veureu obres marcades per la nostra ciutat i també per París i Cadaqués, que també van marcar l’obra de l’artista en el seu trajecte del Modernisme al Decorativisme de la segona dècada del segle XX.