Fabrizio Bianchini, conegut com a Jupiterfab, exposa a la galeria CAGE del carrer d’en Cortines, 23, una mostra formada per una desena de quadres, un dibuix, una instal·lació d’àudio acompanyada d’un vídeo de Rodrigo Courtney i un mural que va estar exposat a l’estació Universitat el 2014 amb motiu del 90è aniversari del metro.

“Is this modern society?” / “És aquesta la societat moderna?”

Amb aquesta pregunta retòrica l’artista Jupiterfab expressa a les seves obres un fet que ha constatat darrerament. Considera que els telèfons mòbils estan amagant les persones rere les pantalles. Un fet que diu que ha reduït la comunicació a converses breus de xat enlloc d’apostar pel diàleg cara a cara ric en matisos. Així posa en dubte que la societat moderna, caracteritzada per les noves tecnologies, suposi un avenç pel que fa a la comunicació interpersonal.

Obres inspirades en la realitat

L’artista es mou amb la seva càmera de fotos i a partir de les imatges crea els seus quadres que mai no són una còpia de la fotografia, són només un punt de partida. Les majoria de les obres que s’exposen a la galeria parteixen de fotos que ha captat de turistes al centre de Barcelona.

Un artista urbà que ha tornat a les galeries   

Jupiterfab, nascut l’any 1979 a Brescia (Itàlia), és un artista que es va començar a donar a conèixer a les galeries i després va voler desvincular-se d’aquest món amb la realització de murals al carrer i amb la seva implicació en diversos projectes socials. Ara és una mica a tot arreu. Actualment viu entre Mèxic, Itàlia i Barcelona. Fins al 12 de gener exposa a la galeria CAGE, un espai expositiu d’art contemporani que va obrir al gener i que està situat al barri de Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera.