Els darrers dos anys han treballat per aconseguir una tercera carpa que els doni l’espai necessari per poder optar a dur a terme les noves classes i especialitzacions. “Ha costat molt posar-la en marxa, però ja la tenim. Han estat dos anys des que el districte de Nou Barris va començar les obres per construir la fossa i les quatres parets – explica Anne Morin, de l’equip pedagògic del Centre de les Arts del Circ Rogelio Rivel-  “després ens vam quedar sense finançament. A poc a poc hem aconseguit ficar les portes, hem afegit el contenidor per als vestidors, i l’any passat l’ICUB ens va ajudar per poder acabar les obres instal·lant el sostre. Ara només ens falta la calefacció”.

A banda de guanyar espai, es beneficien d’un terra més tècnic, amb una fossa. “Quan comences a treballar a un alt nivell tècniques de circ necessites una recepció. I no pots treballar només al terra perquè el que són dificultats necessites poder caure amb seguretat per provar-ho. Era la condició indispensable per fer el grau superior. Ara es podrà pujar molt més el nivell acrobàtic perquè tenim un terra en condicions”, assegura Morin. Per aquest any la nova instal·lació ja arriba tard, ja que les proves d’admissió al grau superior s’han de presentar al febrer. Així doncs, aquest any aprofiten la carpa per a un curs pont amb els alumnes que han acabat el grau mitjà. I de cara a l’any vinent esperen engegar el grau superior.

Ara només falten ajuts econòmics

Abans de febrer, el centre Rogelio Rivel té un gran repte, aconseguir finançament per abaratir els costos dels cursos de grau superior. “Tenim les infraestructures, amb els espai és factible, tenim el professorat, d’alt nivell, tenim l’experiència perquè ja portem 18 anys d’escola, i ens falten recursos econòmics” – lamenta Anne Morin, que també és professora, coordinadora i directora del centre- “al grau superior són menys estudiants i més professors, l’atenció és molt més individualitzada i, això, augmenta molt els costos”. Actualment el grau mitjà, que consisteix en dos cursos, té un cost per als alumnes d’uns 7.000 euros. L’escola no vol que el grau superior superi aquesta xifra, ja que no creu que sigui assumible pels estudiants, que dediquen gairebé tota la jornada a la formació i els entrenaments, i no poden compaginar els estudis amb una feina.  Per aquesta raó han sol·licitat ajuts a les administracions, però ara per ara la negociació està aturada i confien que es desencalli abans del febrer per plantejar-se el curs vinent i obrir matrícula.

Comparteix a: