L’exposició itinerant “Meet Vincent van Gogh” ha arribat a Barcelona. Fins al 2 de juny es pot visitar la mostra, que després d’exhibir-se a la Xina desembarca per primer cop a Europa. L’espai habilitat —una carpa al pla de Miquel Tarradell, al Port Vell— disposa de 1.500 m² distribuïts en sis espais, tots acompanyats d’una audioguia a través de la qual podem escoltar les més de 800 cartes que el pintor va escriure al seu germà Theo i capbussar-nos dins dels pensaments de l’artista.

Aquesta experiència multisensorial, creada pel Museu Van Gogh d’Amsterdam, permet descobrir la vida i obra del pintor holandès, respectant els autèntics colors i cada element de les seves pintures. La idea va néixer per apropar l’art a tothom d’una forma moderna i tridimensional.

El més destacat de l’exposició és la gran immersió amb què el visitant aconsegueix sentir-se part de l’escenografia des de l’inici. La primera sala comença amb l’última carta que el pintor va escriure al seu germà, un espai equipat amb so d’ambient d’ocells i natura i ventiladors que simulen el vent. S’hi poden tocar rèpliques de les obres, fer autoretrats, i fins i tot crear pinzellades virtuals.

A “Meet Vincent van Gogh” hi han acudit ja més de 30.000 persones. De fet, l’organització (Proactiv) no descarta, vist l’èxit, prolongar-la uns dies més.